Reklama
 
Blog | Martina Bittnerová

Budujte chlívky!

V posledních měsících jsme od naší vlády dostali spoustu užitečných rad. Máme si obléknout dva svetry, najít druhé zaměstnání a hlavně doma netopit, nemýt se a nevařit. Jen tím zasadíme drtící úder Putinovi.

Protože to ale stále vypadá, že Německo získá energie na náš úkor, a protože vláda zatím jen vysílá jasné signály, vyrábí pleteniny a hlavně bojuje proti Putinovi (a především proti nám všem), vymyslela jsem řešení, které je levné, rychlé a dostupné. Budujte chlívky! A do chlívku si nastěhujte kravičku, pašíka a další domácí zvířátka. Když si totiž v zimě v tom chlívku ustelete, nezmrznete, ba naopak pocítíte blažené teplo. Samozřejmě skeptik může oponovat, že něco takového nelze realizovat ve městech. Ale to je mylný závěr. Já třeba bydlím v cihlovém domě sedm minut od hlavního náměstí. A máme tu obrovský dvůr. Dnes na něm parkují auta. S ohledem na zvyšující se ceny benzínu očekávám v brzké době provoz jako na silnicích v severokorejských městech. Tudíž se dvůr přirozenou cestou uvolní a půjde na něm vystavět veliký chlív, kam se při troše skromnosti všichni ve spacáku vejdeme. A když dojde na nejhorší, budeme mít, co jíst. Samozřejmě každé řešení skrývá určité úskalí, v tomto případě jde doslova o pachové úskalí. Oproti našim předkům jsme totiž přece jen zhýčkaní a tudíž citliví na různé vůně. A co si budeme namlouvat, romantická noc prožitá v přímém sousedství hovězího dobytka zanechá ve vlasech, či na oděvu specifický odér. A ten v kanceláři či v obchodě nikdo čichat nechce.

V mém bydlišti se ale jako rozumné východisko nabízí rybník v blízké Zámecké zahradě, kde se lze ráno před odchodem do zaměstnání vykoupat. Jen se trochu obávám, že až to udělá celá čtvrť, stane se tato vodní plocha vážným konkurentem indické řeky Gangy.

Ale našinec musí zůstat optimistou, neboť třeba do té doby české firmy úspěšně zkrachují a tím pádem do žádného zaměstnání ani nepůjdeme. A tak budeme trávit celé dny v tom našem chlívě a budeme si vyprávět příběh postkatastrofického filmu „Konec srpna v hotelu Ozón,“ který by se nám přece díky naší vládě a laskavé matičce EU nemohl nikdy stát.

Reklama